+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Плюси і мінуси квартир з терасами

У сучасних містах щільної житлової забудови, питання особистого простору для відпочинку відчувається особливо гостро. Не кожен має достатню кількість часу, щоб пішки вирушити погуляти в парк або ліс. Питання з перебуванням на свіжому повітрі легко може бути вирішеним за допомогою терас. І якщо раніше тераси були тільки в приватних будинках і таунхаусах, то за останні п’ять років це стало звичайним явищем в багатоквартирних будинках. Безумовно подібне нововведення зустрічається тільки в будинках еліт, бізнес та рідше комфорт класу.

Але варто відразу обмовитися, що поняття «квартира з терасою» має ряд відмінностей, на які варто звернути увагу. Наприклад, багато забудовників влаштовують тераси в квартирах, які розташовані над комерційними приміщеннями перших поверхів. Таким чином мешканці тільки другого поверху мають можливість ними користуватися. Це не всім підійде, враховуючи, що тераса буде під постійним оглядом інших мешканців будинку. Цей мінус можна усунути, самостійно зробивши навіс і закривши себе від зайвих очей. Також варто взяти до уваги те, що далеко не всі, власники квартир інших поверхів можуть бути вихованими людьми, з усіма наслідками, що випливають.

Багато забудовників Ірпеня в обов’язковому порядку влаштовують тераси на верхніх поверхах, це і плюс, і мінус одночасно. Ти отримуєш відкритий простір для себе, де ти можеш влаштовувати і зимовий сад, і зону барбекю, засмагати в літню пору, і можеш навіть встановити джакузі простягнувши комунікації. Також терасу можна здавати в оренду для проведення різних заходів.

Але не варто забувати про додаткові витрати на безпеку, доведеться встановлювати високі огорожі, особливо якщо в будинку є діти. Також додаткових витрат з часом зажадає система водовідведення дощової і талої води.

Окремо хочеться виділити житлові комплекси, де тераси передбачені в кожній квартирі, будучи як би її продовженням у вигляді великого балкона або лоджії. Величезний плюс для вас і ваших дітей, то, що вони завжди зможуть грати на свіжому повітрі під вашим наглядом. Ви завжди зможете встановити шезлонги або поставити кавовий столик.

Якщо ви працюєте вдома, то тераса – це вихід бути часто на відкритому повітрі. Терасу можна обладнати спортивними тренажерами або займатися йогою.

Також багато  людей купують електро барбекю і влаштовують дні народження на терасах, погодьтеся, це завжди приємніше робити на відкритому повітрі. Це все добре, але … знову ми повертаємося до мінусів, тому що не кожен може розділити вашу радість з вами, після робочого дня або у вихідні багато хто хоче тиші і самоти. Також далеко не кожен готовий в своїй квартирі або на  терасі дихати смаженим м’ясом, яке ви готуєте. На жаль, в багатоквартирних будинках з терасами ці речі неминучі. Тому, якщо ви купуєте собі квартиру з терасою ви повинні бути готовими до такого.

Обов’язково потрібно розуміти, що експлуатувати терасу ви будете тільки в теплу пору року і вона буде простоювати приблизно півроку, а то й більше.

Вартість тераси за квадратний метр дорівнює половині вартості за квадратний метр житлової площі, – ця формула діє в основному для терас, які розташовані над комерцією або на верхніх поверхах. В середньому це 350-400 у.о. В інших випадках тераса входить у вартість житла.

Плюси і мінуси квартир з терасами варто враховувати, і якщо вам хочеться саме такий формат життєвого простору, то в Ірпені є комплекси, де можна обрати квартиру на свій смак і фінансові можливості, а наші менеджери вам з цим допоможуть.

Поділіться цим
country.ua