+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Об’єднання кухні і вітальні: плюси і мінуси

Сьогодні об'єднанням кухні і вітальні нікого не здивувати, багато хто відійшов від пострадянських стереотипів і стандартних рішень. Але все ж, велика частина людей віддає перевагу поділу цих двох зон, і має для цього кілька аргументів. Давайте дізнаємося, в чому плюси і мінуси таких рішень і наскільки це практично.

Сьогодні об’єднанням кухні і вітальні нікого не здивувати, багато хто відійшов від пострадянських стереотипів і стандартних рішень. Але все ж, велика частина людей віддає перевагу поділу цих двох зон, і має для цього кілька аргументів. Давайте дізнаємося , в чому плюси і мінуси таких рішень і наскільки це практично.

Плюси об’єднання:

  1. Безперечно, більшу частину часу ми проводимо в кухні і вітальні, можливо навіть, приблизно в рівних частинах. Тому спільний простір дарує відчуття комфорту і практичності (все необхідне під рукою)
    2. Спільні квадратні метри створюють ефект великого простору, в якому і дихається легше, світло більш яскраве, а меблі здаються більш масштабними. Багато інтер’єрів використовує цей прийом, завдяки йому можна розміщувати найнестандартніші та загадкові меблі під зручним ракурсом, в різних, навіть найпомітніших кольорах.
    3. Кухня-гостьова – це ідеальне місце для великої родини і спільних заходів, кожен може зручно розміститься і бути один у одного в полі зору. Особливо це правило стосується багатодітних сімей, коли в процесі приготування їжі, важливо стежити за дітьми. І для тих ,хто полюбляє  вечірки, коли можна розмістити велику компанію в одному місці.
    4. Великий відкритий простір легко меблювати, головне зробити кілька варіантів освітлення (приблизно 4), для різного виду дозвілля і зручності. Багато відомих брендів, які створюють інтер’єрні шоуруми застосовують правило 4-х – мікс стельового, настінного і підлогового освітлення в різних варіаціях, для того щоб надати приміщенню потрібний тон і атмосферу.

Мінуси об’єднання:

  1. Перший і основний мінус об’єднання – запахи від приготування їжі, які в’їдаються в обшивку дивана, штори, тюль і інший текстиль. Якщо ви готуєте не так часто, цього ефекту можна уникнути, але якщо, навпаки, на жаль, жодна навіть найпотужніша витяжка не врятує від постійного запаху «громадського харчування». Він нещадно просочує навіть шпалери і шлейф «мамині котлетки» буде ще довго вас переслідувати, можливо, вам цей запах стане звичним, але оточуючі відразу зрозуміють що ви любитель домашньої смакоти.
    2. Якщо для одного з членів сім’ї вітальня служить кабінетом або просто куточком для особистого простору, об’єднання буде дискомфортним.
    3. Якщо в процесі об’єднання порушуються несучі конструкції (це як мінімум несе небезпеку для всіх мешканців будинку) Не узгоджені з архітекторами перепланування можуть стати фатальними, якщо не відразу, то з часом ця дія точно дасть про себе знати. Можуть з’явитися тріщини і просідання будинку. Особливо, якщо переплануванням захопилися не тільки ви, але і ваш сусід (або кілька сусідів).
    4. Якщо у вас газова плита, можуть виникнути питання з дозволами. Оскільки, за нормами безпеки, постійне перебування в приміщенні з прямим доступом до газу заборонено. Кімната, яка примикає до кухні з газовою плитою, автоматично набуває статусу «нежитлового приміщення», якщо між ними немає перегородки.
    В цілому об’єднання справа вибору, сьогодні – це може бути питання необхідності, а завтра капітальний ремонт вирішить питання в зворотній бік.
Поділіться цим
country.ua