+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Афери з нерухомістю: як не втратити гроші

Шахраї продовжують придумувати нові афери з нерухомістю, щоб  залишити вас без квартири і  цінних речей. Сьогодні піде мова про найпопулярніші схеми обману.

 

Сума коштів яку неможливо повернути

 

Ви шукаєте нерухомість і знаходите відмінний і вигідний варіант. Ви домовляєтеся про зустріч, оглядаєте квартиру, вам все подобається. Ви підписуєте договір і залишаєте ріелтору або агентству завдаток. Через якийсь час ви наважуєтеся відмовитися від  купівлі, тому що вам щось не сподобалося. Вам потрібен ваш завдаток, але в контракті, який був прочитаний не до кінця, було прописано, що при розірванні контракту задаток не повертається. За підсумком вас обдурили на непогану суму грошей.

 

 

Такі афери є одними з найпопулярніших серед недобросовісних власників. При цьому юридично ріелтор чистий – умови договору дотримані.

 

Порада: Не поспішайте звертатися в сумнівні і дешеві за своїми наданням послуг організації. Краще перестрахуватися.

 

Двійники

 

Ви хочете купити нерухомість, приходите на  перегляд і помічаєте, що господар виглядає трохи інакше, ніж в паспорті. На питання про свою зовнішність він намагається змінити тему або говорить, що втомився на роботі або ж вік робить свою справу. Після укладення контракту приходить справжній власник квартири і каже, що у нього викрали всі документи.

 

Порада: при підписанні договору чітко звіряйте всі документи, всі підписи. Попросіть у господаря квартири паспорт або інший документ, де є його фотографія.

 

 

Недієздатні люди похилого віку

 

Ви знайшли гарну пропозицію по купівлі квартири, приходите для огляду, а власником квартири є звичайна бабуся. Угода просувається добре, всі документи підписані на вигідних умовах, квартира ваша. Через проміжок часу до вас приходять родичі бабусі і кажуть, що вона є недієздатною. Контракт анулюється, і по ідеї, гроші через суд повинні вам повернутися, але аферисти просто так ці гроші вам не віддадуть. Ви потрапили в коло судових розглядів, які можуть тривати кілька років, і не факт, що вам виплатять всю суму коштів.

 

Запобіжні заходи: Якщо ви купуєте квартиру у людини, чия дієздатність може викликати у вас підозри, попросіть у нього довідку з психоневрологічного диспансеру.

 

Незаконна споруда

 

Трапляється, що приватний будинок можуть перебудувати в таунхаус для того, щоб здавати його поквартирно і отримувати більш вигідну суму. Така будова є незаконною, тому що розташована на землі, яка за документами розрахована під індивідуальне будівництво. Тобто всі сусіди складаються в частці, і ваша квартира в договорі теж буде прописана, як частка. Суд також нічим не зможе допомогти.

 

Запобіжні заходи: Перед купівлею переконайтеся, що в документах вказана квартира, а не частка. Не варто також погоджуватися на договір дарування, угода виявиться незаконною.

Спадщина

Треба бути акуратним при купівлі нерухомості, яка оформлена як спадок. По-перше, заповіт може бути підроблено, а по-друге, на цю квартиру можуть претендувати інші спадкоємці. В такому випадку суди розтягнуться на довгі роки, а суд, як правило, завжди на стороні приймачів.

Запобіжні заходи: Перевіряйте документи перед купівлею, а якщо з’явився спадкоємець – нічого не залишиться, як домовлятися з ним, і виплатити людині деяку суму коштів, при цьому все оформивши нотаріально.

Будьте обережні при купівлі квартири, і вдалих вам угод!

Поділіться цим
country.ua