+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Продаж і купівля нерухомості на аукціоні

Кожен хто замислюється про купівлю житла розглядає для себе всі можливі варіанти його придбання. Першим, що з’являється за запитом в Google, це дошки оголошень, сайти агентств нерухомості або забудовників. І це не спроста, адже дані пропозиції є одними з найпопулярніших. Нарватися на шахраїв може кожен, тому дуже часто необхідно не беззастережно вірити продавцеві, а й мати третю особу, наприклад, ріелтора – фахівця з нерухомості, який допоможе не тільки з вибором, але і безпекою угоди, хоча б попередивши про ризики. Бажання придбати нерухомість якомога вигідніше приведе вас і до альтернативних джерел продажів – аукціонів.

Купівля та продаж нерухомість справа дуже серйозна, тягне за собою певну юридичну відповідальність. Тому до цієї справи варто поставитися з усією серйозністю. Зайнятися продажем ви можете самостійно або ж доручити цю справу професіоналам. У разі ж купівлі справа йде куди серйозніше. Якби ви дізналися, що є ймовірність купити нерухомість за ціною в два-три рази дешевше за ринкову. Але не варто забувати і про ризики. Подібними пропозиціями рясніють системи продажу благ «з молотка» або державні аукціони. Вперше подібні пропозиції з’явилися ще в 2016 році. Але навіть зараз вони не втрачають свою актуальність.

 

Збути або придбати майно можна на наступних офіційних сайтах:

  • https://ubiz.ua/
  • https://www.ek-ua.com/
  • https://privatbank.ua/
  • https://www.uub.com.ua/
  • https://e-tender.ua/

Ми звикли, що безкоштовний сир може бути тільки в мишоловці. Чи так це? Найчастіше на подібних сайтах розміщується заставне майно. Тобто банк або інша фінансова організація кредитували позичальника під гарантію (заставу) майна, це може бути що завгодно будь то меблі або деревина, але безперечно найвигіднішим і дорогим елементом є нерухомість. Іноді продаж нерухомості з молотка вигідна, адже це дозволяє в відкриту пропонувати і отримувати пропозиції з найвищою ціною. Але якщо дивитися правді в очі, то варто розуміти, що левова частка таких квартир, будинків і комерційної нерухомості – це нерухомість, що продається за рішенням суду. І тут потрібно бути вкрай обережним, адже крім того, що з квартирою цілком реально придбати борги по комуналці, також цілком реально постфактум дізнатися про прописаних в квартирі неповнолітніх дітей, що дозволяє накласти на таку нерухомість мораторій (фактично ви не зможете не вступити в права власності, ні проживати там). Родичі, що мають, але раніше не заявляли про свої права або незгоду одного з подружжя на іпотечні зобов’язання також анулюють вашу угоду, а застава, в розмірі близько п’ятнадцяти відсотків, що погодьтеся сума немаленька, коли справа стосується будинку або квартири, вам не повертається. Подібні судові позови не рідкість і тому, радимо ретельно перевіряти об’єкти, в які хочете вкластися. Так як уникнути судових розглядів навдасться, а це ваш час  і гроші.

 

Але все ж, якщо ж ви налаштувалися на пошуки нерухомості з усіх ресурсів, то вам необхідно знати, як працюють аукціони, які правила реєстрації та якщо пошуки «безпечної нерухомості» вас не лякають, то перейдемо до наступного пункту.

Для реєстрації на торгах крім необхідної грошової суми, також обов’язковим є наявність електронного цифрового носія, що не є проблемою для будь-якого активного користувача Інтернет, так як достатня кількість сервісів пропонують його оформлення абсолютно безкоштовно, той же приват банк, наприклад.

Правила однакові як для покупця, так і для продавця, після реєстрації необхідно надати всі необхідні документи, що потребуює конкретний сайт аукціону. Ця інформація може відрізнятися в залежності від майданчика, але тим не менш крім документів, що підтверджують вашу особу або права на майно, можливо також електронне укладення договору про виставлення нерухомості на торги або ж договір про внесення завдатку. Обидва документи зобов’язують виконувати державні правила, а саме вносити або повертати в результаті відмови заставну суму.

Дана державна програма була створила для чесності та відкритості процесу, щоб уникнути шахрайського або корупційного збуту майна «своїм» особам, тому користуватися подібними послугами можна і потрібно, але звичайно ж з граничною обережністю.

Якщо ж ви ще не зважилися як правильно купити або продати, то зверніть увагу, що всі сучасні і сумлінні агентства нерухомості все зробили вже за вас. Грамотний ріелтор уже зібрав для вас всю необхідну інформацію про нерухомість і готовий надати вам її по вашому запиту. Як би там не було, але за заставною нерухомістю із аукціону закріпилося стійке переконання проблемної землі, що абсолютно виправдано. Куди спокійніше і надійніше купувати у приватних осіб, зацікавлених у продажу.

Будьте обережними, перевіряйте сам об’єкт нерухомості, документи на нього, а також бажано вимагати розписку від позичальника, про те ,що  його зобов’язання перед банком погашені, так як кінцевою ланкою і власником є банк. Не купуйте чужі зобов’язання і будьте гранично обережні.

Якщо ж у вас просто недостатньо коштів для придбання нерухомості, то розгляньте нерухомість на етапі будівництва або варіанти розстрочки, або державної іпотеки, зараз державна програма дозволяє оформити це під 7% річних, завжди шукайте альтернативи і ваша нерухомість знайде вас.

Поділіться цим
country.ua