+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Плюси першого і останнього поверху

Купуючи нерухомість кожен зіштовхується з питанням щодо ліквідності об’єкту, заощадженні активу (оренда) і безпеки вкладень. Говорячи простіше – дешевше купити, максимально реалізувати і спати спокійно.

В цілому, основна маса людей більше розглядають середній поверх, аргументуючи тим, що в квартирі тепліше, адже з усіх боків сусіди, надійніше, адже вважається, що на 1 і останній легше потрапити, що перший поверх вогкий, а останній піддається протіканням, оскільки знаходиться під дахом.

Спробуємо розібратися з цими питаннями, так чи  це насправді, як у всіх склалося враження.

Ми можемо погодитися, що в старому фонді можуть виникати питання протікання даху, або вогкості першого поверху.

На сьогоднішній день технології будівництва новобудов на порядок вище, виконуються гідро-паро ізоляції та утеплення. Тому ймовірність протікання даху ані трохи не більше, ніж затоплення сусідів які над вами. При цьому можна відзначити, що відсутність сусідів зверху дасть можливість: зменшити шум в квартирі, ніхто не буде бігати над вашою головою, ніхто не засмітить каналізацію. До того ж, з верхнього поверху відкривається прекрасний вид і панорама, що дозволить насолодитися заходом і сходом сонця.

 

На першому поверсі ряд своїх переваг. По-перше, немає прив’язки до ліфту, а значить, купуючи квартиру в новобудові, ви зможете з легкістю приступити до ремонту відразу,  так само відпадає питання додаткової оплати підйому матеріалів. До того ж, є можливість завжди припаркувати своє авто навпроти вікон, спостерігаючи за його збереженням.

Перший поверх часто розглядають сім’ї з дітками або для старшого покоління що б легко і швидко виходити на прогулянки і не бути залежним від ліфту або сходів.

До того ж, якщо ви розглядаєте придбання нерухомості для подальшої здачі в оренду, то перебуваючи на першому або останньому поверсі ви перш за все економите, оскільки забудовники часто ці поверхи продають за ціною нижче середніх поверхів, при цьому, здаючи в оренду, дохідна частина не змінюється від поверху (тут вже швидше впливає розташування і інфраструктура).

З приводу вогкості на першому поверсі хочеться відзначити, що на сьогоднішній день найчастіше забудовники використовують таку конфігурацію будинку, що під першим житловим поверхом розташований цокольний поверх / напівцокольний / або повноцінний перший поверх призначений під комерцію. А це означає, що приміщення буде опалюватися і висота першого житлового поверху буде вище стандартного, на рівні майже другого поверху. Крім того, на першому поверсі завжди радять робити водяну теплу підлогу, що дозволить додатково опалювати свою квартиру і прогріти підлогу, а значить знизити ризики до нуля.

Придбання квартири на 1 поверсі так само можна розглядати під комерцію. За умови, якщо хоча б одне вікно виходить на фасад або навіть якщо у двір, але при цьому будинок знаходиться в такому місці, де велика прохідність людей, вигідно переробити квартиру під комерцію і зробити свій окремий вхід! На сьогоднішній день, оренда комерційного приміщення від 10 у.е за м2 і вище. Це хороша альтернатива здачі квартири в оренду.

 

Що б спати спокійно для додаткової безпеки рекомендується поставити сигналізацію

Підводячи підсумки, хочеться звернути вашу увагу, що купуючи квартиру на першому або останньому поверсі ви отримуєте ряд своїх переваг:

Для першого поверху:

– немає прив’язки до ліфту;

– цілодобове спостереження за своїм авто;

– можна перепланувати під комерцію;

– вигідно здавати в оренду

Для крайнього поверху:

– менше сусідів, менше шуму;

– немає проблем з каналізацією;

– прекрасний вид з вікон;

– вигідно здавати в оренду

Поділіться цим
country.ua