+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Ремонт квартири в новобудові з нуля

Квартира в новому будинку здана, акт передачі підписаний. Коли перші емоцій радості спадуть після  отримання ключів від власного житла, перед власниками  постає питання: з чого почати ремонт в новобудові?

Послідовність виконання ремонтних робіт в першу чергу залежить від того з яким внутрішнім оздобленням забудовник здав квартиру новим власникам. Умовно кажучи є 4 види комплектації квартир в новобудовах:

1 – квартира без внутрішнього оздоблення. В таких квартирах лише встановлені вхідні двері і вікна, заведені необхідні комунікації в квартиру.

2 – квартира з “чорновим” оздобленням.  В цих квартирах вже на стінах з’являється початкова штукатурка, а на підлозі стяжка.

3 – квартира з “чистовим” оздобленням. Тут можливо декілька варіацій. Сама звичайна коли на стінах вже наноситься гіпсова штукатурка на яку можна одразу клеїти шпалери, а на підлозі  чистова стяжка, яка готова під укладку підлогового покриття такого як ламінат, паркет і т.п. Також бувають варіанти коли до цього ще додається розводка електрики, сантехніки і опалення по точкам, змонтована тепла підлога, встановлені радіатори опалення.

4 –  квартира з ремонтом від забудовника. Тут усе просто, забудовник здає квартиру вже з готовим ремонтом куди залишається лише купити необхідні меблі і техніку. Це найпростіший і найшвидший варіант для майбутнього власника, щоб одразу заселитись у квартиру, але в той же час найдорожчий. Зазвичай ремонти від забудовника не відрізняються якістю і не підійдуть для вибагливих покупців.

Отже, в залежності від комплектації квартири деякими етапами ремонту можна буде знехтувати так як вони уже будуть зроблені забудовником.

Етапи ремонту в новобудові.

Починати будь-який ремонт і оздоблення квартири варто з обмірів. Чим ретельніше будуть зроблені обміри тим точніше можна буде розрахувати кількість будівельних матеріалів необхідних для ремонту.

В цілому етапи ремонту в новобудові виглядають так:

Розробка планування, розстановка меблів, схема розводки комунікацій. 

Досить часто стандартне планування квартири від забудовника не задовольняє потреб майбутніх власників. Тому в першу чергу варто намалювати, як має виглядати нове планування. Це можно зробити на звичайному аркуші паперу. Потім на цьому ж аркуші можна схематично намалювати необхідні меблі. Відштовхуючись від намальованого планування і розташування меблів, наступним кроком буде схема розведення електрики, сантехніки та опалення по точкам.

Ремонтні роботи.

  • Демонтаж старих та встановлення нових міжкімнатних перегородок
  • Розводка опалення, електрики, сантехніки по точкам, магістралей для кондиціонерів.
  • Монтаж теплої підлоги
  • Стяжка підлоги
  • Вирівнювання стін. Монтаж гіпсокартону на стелю (за необхідності). Закладка тепло- і звукоізоляції (за необхідності)
  • Встановлення радіаторів опалення
  • Монтаж інсталяцій і прихованої арматури в санвузлі
  • Укладка плитки на стіни, а потім на підлогу.
  • Фарбування стелі (за необхідності)
  • Монтаж відкосів і підвіконників.
  • Поклейка шпалер або фарбування стін.
  • Вкладання підлогового покриття (ламінат, паркет і т.п.)
  • Встановлення міжкімнатних дверей
  • Монтаж натяжної стелі
  • Встановлення кондиціонерів, світильників, електрофурнітури, плінтусів.
  • Збірка кухні
  • Генеральне прибирання. Розстановка меблів

Ще одним важливим питанням є – коли купувати будівельні та оздоблювальні матеріали? Правильна відповідь – своєчасно, тобто у відповідності до графіку робіт. Замовивши все одразу, можна трохи зекономити на доставці, але в майбутньому майстрам доведеться постійно перекладати коробки з одного місця на інше. Щось неодмінно зламається. До того ж якщо десь трохи прорахувались з необхідною кількістю будівельних і оздоблювальних матеріалів, то зайве можна буде повернути в певний термін. Або ж навпаки якщо виникне необхідність докупити ламінат, шпалери або плитку, то бажано купувати ці матеріали з однієї тієї ж партії, а з плином часу це буде зробити неможливо.

Тож в будь якому разі бажаємо Вам успіху в цій нелегкій справі – ремонт у власній квартирі. А якщо у Вас немає бажання та часу займатися ремонтом Ви завжди можете звернутися до нашої компанії, щоб підібрати квартиру вже з ремонтом!

Поділіться цим
country.ua