+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

За скільки продати нерухомість на вторинному ринку.

Практично кожен з нас, хоча б раз в житті стикається з питанням продажу нерухомості. Здавалося б, все легко і просто, є багато майданчиків для реалізації і інтернет, і друковані видання, але перше з чим ви зіткнетеся, це ціноутворення. Скільки коштує ваша нерухомість? Багато хто починає з порівняльного аналізу, простіше кажучи, цікавляться пропозицією сусіда або найближчого рекламованого об’єкта нерухомості. Але що робити, якщо аналогічних об’єктів  на даний момент немає, або пропозиція істотно відрізняється від Вашої? Почнемо з того, що ціну визначає маса факторів, які на перший погляд не такі істотні, і все ж, якщо у вашій квартирі шикарний ремонт, але вона в старому будинку на околиці міста, навряд чи ціна перевищить Ваші очікування. З чого робимо висновки, що найперший і основний чинник ціноутворення нерухомості – це розміщення, чим ближче до центру або інфраструктури в цілому, тим дорожчою буде ваше пропозиція, відповідно, попит на таке житло перевищує інші

Розміщення об’єкта нерухомості дає можливість розглядати його не тільки з точки зору внутрішньої обробки і якості ремонту, але і з боку комфорту, затишку, безпеки, зручності, мобільності і насиченості іншими соціально важливими ресурсами. З цього випливають інші, не менш важливі ціноутворюючі фактори.

Рівень комфорту житла. До даних критеріїв можна віднести технічні характеристики нерухомості (з чого побудована, наявність або відсутність ліфта, паркінг, закрита або відкрита територія, охорона або консьєрж, система кондиціонування та ін.)

Інфраструктура. Багато покупців, які підбирають нерухомість, покладаються на наявність поруч потрібних, в даний або найближчий період часу, соціальних об’єктів, таких як школа, дитячий сад, поліклініка або аптека, супермаркет, відділення пошти і ін.

Транспортна доступність. Так як, приблизно 80% покупців нерухомості – це працюючі люди, одним з найважливіших факторів є зручність добиратися на роботу. Іноді цей критерій переважає над іншими і стає, фактично, основним.

Стан ремонту і поверховість. І останнім фактором, який багато хто вважав би основним, є внутрішній стан об’єкта нерухомості, його площа і поверховість (для квартир і будинків). Тут більше грає роль відповідність смакам і поглядам споживача, тобто потенційного покупця, ніж ідеально профарбовані стіни в малиновий колір (навіть якщо це дуже круто і сучасно!) В аутсайдерах завжди залишаються перший і останній поверх квартирних будинків, а також надмірно великі об’єкти нерухомості, * прогодувати * які, не кожному під силу.

Короткий опис по ціноутворенню Ви вже маєте, якщо виникають сумніви або нерухомість довго продається, краще уточніть інформацію у агента з нерухомості. Спеціаліст завжди в курсі останніх продажів і тенденцій на ринку в даний період, та й просто дає можливість заощадити багато часу і сил в процесі продажу Вашого майна.

Поділіться цим
country.ua