+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Плюси і мінуси квартири-студії.

Плюси і мінуси квартири-студії

Кожна в світі людина мріє про свою ідеальну квартиру. У наш час забудовники все більше пропонують нам квартири-студії. Квартира-студія відрізняється від звичайної квартири тим, що в ній відсутні внутрішні перегородки між приміщенням. Історія появи таких квартир прийшла до нас з Америки і Європи. У 20-ті роки минулого століття квартира-студія була бюджетним житлом для молоді і студентів. Вони використовували квартири як житловий простір, місце для тусовок і майстерні де творили свої шедеври, що і відбилося в назві. Такий тип квартир має багато як плюсів так і мінусів.

І так почнемо ми з плюсів:

  1. Немає ніяких стін, перегородок і коридорів, що робить квартиру візуально більше і світліше.
  2. Ви з легкістю облаштуєте вашу квартиру саме так як хочете ви.
  3. На ремонт таких квартир ви витратите мінімум грошей і часу.
  4. Якщо у вас є діти ви з легкістю можете контролювати його місце розташування.
  5. Такі квартири добре підійдуть творчим особистостям. Наприклад, художникам або музикантам, так як вони можуть об’єднати і майстерню, і житловий простір.

Така квартира дуже добре підійде для проведення невеликих тусовок або прийняти невелику компанію друзів.Modern minimalism style two-high drawing-room interior with staircase in beige tones
Незважаючи на всі плюси і привабливість квартири-студії в ній є і свої мінуси.

  1. Ця квартира не комфортна для великої родини, так як кожен з нас в певні моменти хоче побути один.
  2. В таких квартирах дуже швидко поширюється запах. Тому готувати їжу без потужної витяжки, практично, неможливо.
  3. Великим мінусом такого планування квартири є кухонний жир який осідає на меблях, шпалерах, стелі і техніці.
  4. Не кожне приміщення можна перепланувати в квартиру студію, тому що не в кожному будинку можна знести внутрішні перегородки. І будь-яка зміна в плануванні вимагає дозволу, а це може зайнятий велику кількість часу.
  5. Не великий розмір ванної кімнати, що не дуже комфортно.
  6. Якщо у нас є домашні вихованці, то їх локалізувати в такій квартирі буде куди набагато складніше. Коли повернувшись наприклад, з прогулянки з собакою, її сліди можуть залишитися на дивані або на паркеті.
    Що можу додати від себе це те, що квартири-студії популярні серед молоді та творчих людей. Так як купівля такої квартири є хорошою інвестицією і територією для Вашої фантазії.
Поділіться цим
country.ua