+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Мансарда – мрія романтика.

mansard_paris
Мансарда – слово французького походження, що в перекладі означає «горище». Фасад такого приміщення утворений поверхнею даху, який  може бути похилений або ламаний. Висота мансарди в найвищій точці повинна бути не менше 1,5 м. Таке архітектурне рішення надає будівлі або будинку досить привабливий зовнішній вигляд. Свою популярність мансарда стала набувати в XVII ст. завдяки французькому архітекторові Франсуа Мансара. Саме він запропонував використовувати горищне приміщення в якості житла. Особливістю такого була невелика площа і доступна ціна, тому таке житло було дуже привабливим для творчих людей: поетів, письменників, музикантів, художників.

4-1
У наш час мансарда популярна серед різних верств населення. У заміських будинках, котеджах, будинках, дуплексах таке приміщення дозволяє недорого розширити житлоплощу, а скатний дах допоможе перетворити й облагородити будь-який будинок. У поверхових будинках іноді є можливість використовувати мансарду, як додаткове житлове приміщення або як горище. Нерідко зустрічаються і мансардні квартири, але їх вартість буде не набагато дешевше звичайної квартири.

kk4 taunhasyi_vkrasnodare
Життю на мансарді властива певна романтичність, що може приваблювати  творчих людей. Тут є маса можливостей для втілення різного роду дизайнерських рішень. Підійшовши креативно до цього питання, можна зробити затишну студію або майстерню, все залежить від бажання і польоту фантазії.

15 3-mansarda
Звичайно ж мансарда має і деякі недоліки. Наприклад, може зменшуватися висота стін, можуть виникнути проблеми з перегородками або встановленням міжкімнатних дверей. Також слід пам’ятати, що для того, щоб в приміщенні зберігався хороший мікроклімат як взимку, так і влітку, потрібно особливу увагу приділити якості тепла і гідроізоляції даху. Ще на мансарді бажано використовувати спеціальні вікна, які дорожче стандартних склопакетів.

5647_2_чердак PlaMans-7
Не дивлячись на все це, мансарда користується популярністю у жителів нашої країни, і все-таки більше є житлом економ-класу. Чого не можна сказати про країни Європи, тут таке житло вважається практично елітним. Можна зробити висновок, що переваг в мансарді досить багато, але тільки ви можете вирішити, наскільки цей варіант підходить вам і вашій родині.

10

Поділіться цим
country.ua