+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Квартира в цоколі – всі за і проти!

Цокольний поверх – поверх, при позначці підлоги приміщень, розташований нижче планувальної позначки землі на висоту не більше половини висоти приміщень. Назва «цокольний» пішла, ймовірно, від назви архітектурного елемента Як і будь-яке житлове або нежитлове приміщення, цокольний поверх має деякі особливості проектування. Висота цокольного поверху (від підлоги до низу перекриття) повинна бути не менше 1,8 м. Ширина сходових маршів, що ведуть в цокольний поверх, повинна бути не менше 0,9 м. Вхід в цокольний поверх багатоповерхових будівель повинен бути окремим (тобто виходити безпосередньо назовні). Для забезпечення умов інсоляції влаштовують віконні прорізи.

533836b7c3b5dНа насправді таке приміщення, завжди можна використовувати раціонально як додаткові квадратні метри площі, облаштувавши його «під себе». Існує величезна безліч варіацій, як можна дизайнерськи оформити цей простір і які приміщення можна спорудити на його місці. У цокольних поверхах житлових та громадських будівель мають у своєму розпорядженні, як правило, магазини, перукарні, спортзали. В останні роки, у зв’язку з широким розповсюдженням особистих автомобілів і браком паркувальних місць, в підвальних і цокольних поверхах доцільно розташовувати паркінги. Цоколь – кращий з варіантів для здачі приміщення в оренду! До того ж плюс цоколя в тому, що не потрібен ліфт, щоб піднятися на свій поверх.

Квартира в цоколі? Тут першою і, напевно, однією з головних відмінностей від стандартної квартири буде цільове призначення об’єкта нерухомості. Цоколь – це найчастіше нежитловий фонд, призначений в більшості випадків для використання в комерційних цілях. Але в нашому місті такі відмінності все частіше втрачають право на своє існування, так як цоколь з недавнього часу можна перевести в житловий фонд, що дозволить вам провести газ і оформити прописку.

cokol-v-irpene

Ну і приємним моментом при покупці цоколя безумовно буде ціна! Зваживши всі за і проти, ми приходимо до висновку: цоколю бути! Беріть для себе і обладнайте як душа забажає!

Поділіться цим
country.ua