+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Де оформити угоду? Нотаріуси Ірпеня

Кожен, хто стає щасливим власником нерухомості в Ірпінському регіоні, стикається з питанням оформлення права власності. Якщо Ви є інвестором, тут, здавалося б, все просто – забудовник оформляє повний пакет документів, а Ви, в обговорений час, отримуєте підтвердження своїх майнових прав.

Що стосується вторинного ринку і купывлы нерухомості в новобудові від інвестора, тут Ви зіткнетеся з низкою запитань, одне з яких у якого нотаріуса оформляти і що для цього потрібно?

Перш, ніж звертатися до нотаріуса, потрібно зібрати пакет документів. Він, як правило, включає в себе: правовстановлюючі документи (договір дарування, купівлі-продажу, свідоцтво або рішення суду), документ про наявність прописаних в даному об’єкті нерухомості (для житлового фонду), оцінка незалежного експерта, довідки про відсутність заборгованості ( газ, світло, вода, ЖЕК)

У якого нотаріуса оформляти? Для даного питання є два варіанти відповіді

За місцем прописки однієї зі сторін (покупця або продавця).
За місцем знаходження продаваного об’єкта нерухомості (більш поширений варіант, тому що, найчастіше, зручний обом сторонам угоди).
Весь процес оформлення займає не так багато часу. Зручно, якщо документи покупця і продавця передані в офіс нотаріуса заздалегідь і договір підготовлений для попереднього читання.

У процесі вивчення основного документа для підписання уважно придивіться до деталей, таким як: паспортні дані і номери серій, правильність написання вашого імені та ініціалів, ідентифікаційний код, суми і дати. Неправильно зазначені дані зводять цінність документа до нуля, а виправляти помилки і вносити правки довго і неприємно.

Перевіривши всі дані і погодивши всі пункти договору, можете проводити розрахунок за заявленими раніше умовами (вартість об’єкта продажу і податки). Для цього у нотаріуса є необхідні апарати (лічильна машинка і для перевірки валюти, якщо це  валютний розрахунок), квитанції оплачуються в найближчому відділенні банку.

ВАЖЛИВО! Всі договори, які підписуються на території України, складаються в національній валюті (можна вказати валютний коефіцієнт на день проведення операції) і українською мовою (можна замовити переклад в разі потреби).

Після завершення розрахунку, ставимо підписи на договорах і отримуємо оригінал документа, що підтверджує право власності (покупець), копія договору залишається у продавця (на вимогу). Реєстрація майнових прав проходить в цей же день з невеликим періодом очікування.

ВАЖЛИВО! Для подальшого прорахунку оподаткування для покупки або продажу береться дата реєстрації об’єкта в загальному реєстрі майнових прав, а не дата підписання договору.

В Ірпінському нотаріальному окрузі успішно працює і пропонує свої послуги цілий ряд нотаріусів. Кілька з них:

Бова Тетяна Вікторівна
Бадрудінова Наталія Олександрівна
Запісочний Олег Володимирович
Єщенко Андрій Вікторович
Калинушка Оксана Олексіївна
Лагода Олександр Сергійович
Летнева Олена В’ячеславівна
Нельзіна Ірина Миколаївна
Нельзіна Максим Сергійович

Р.S. Важливо розуміти, якщо Ви маєте пільги і хочете їх застосувати, Вам варто звернутися до державного нотаріуса.

Нотаріальне оформлення майнових прав власності не складний процес, якщо правильно до нього підійти. Якщо у Вас виникають сумніви і додаткові питання, сміливо задавайте їх нотаріусу або людині, яка представляє Ваші інтереси на угоді.

Поділіться цим
country.ua