+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

ІНФРАСТРУКТУРА ИРПЕНЯ!

Завжди і у всіх місто Ірпінь викликає дуже теплі почуття, пов’язані з лісовими прогулянками, парками, затишними кафе. Багато хто  тут колись відпочивали в санаторіях або в улюблених бабусь і дідусів і, напевно, пам’ятають відчуття свободи, гри на свіжому повітрі до упаду, збирання грибів та ягід. Дуже важко розлучитися з подібними спогадами, тому зрозумілі бажання багатьох осісти в Ірпені грунтовно. Навіть, якщо ви не бували в нашому місті, то чули про нього тільки позитивні висловлювання, тому що немає шкідливого виробництва, Ірпінь оточений масивом лісу, до Києва всього 7 кілометрів по новим асфальтованим трасам. Якщо ви розглядаєте купівлю житла в Ірпені, то першорядною вимогою є інфраструктура.

Місто здоров’я

За останній час Ірпінь із спокійної провінції перетворився в місто з чіткою позицією і амбіціями на майбутнє. Місто розширюється швидко, забудовники зобов’язані здавати не тільки квадратні метри, а й забезпечувати населення дитячими майданчиками, парковками і зонами відпочинку. З огляду на те , що більшість жителів це молоді сім’ї з дітьми, важливо створити всі умови для повноцінного життя, тому місцева влада активно в усіх районах створює парки і сквери. Тут можна проводити час з користю для здоров’я, тому що практично скрізь встановлені спортивні майданчики, які обладнані сучасними тренажерами. В кожному парку є кілька зон для дитячого відпочинку з ігровими комплексами, гойдалками і каруселями. В Ірпені активно підтримується здоровий спосіб життя, створено вже близько 70 спортивних клубів та секцій, як державних, так і приватних. Кілька років поспіль проходить спортивний фестиваль «IRPIN SPORT FEST», справжнє свято драйву, нових відкриттів і незабутніх емоцій. З кожним роком учасників стає все більше і кількість країн, які вони представляють – зростає. У змаганнях можуть брати участь всі бажаючі, і навіть дітки від 3-х років. Всі масові спортивні заходи, що проводяться в місті абсолютно безкоштовні. Місто Ірпінь сміливо можна назвати містом спорту і містом здоров’я.

Транспортна розв’язка

Більшість жителів Ірпеня працюють в Києві, тому транспортна розв’язка важливий момент, який упускати не варто. Зараз в столицю ведуть три магістралі, в години пік існує перевантаженість, але завдяки новому генплану Ірпеня, додається нова окружна дорога. Поступово цей проект починає реалізовуватися. Нас чекає зручність, відсутність пробок і нові маршрути громадського транспорту. Варто відзначити, що активно впроваджується план з реконструкції та облаштування внутрішньоквартальних вулиць. Асфальтне покриття і піші тротуари виникають там, де їх ніколи не було. Одночасно зводяться зупинкові криті комплекси. Пасажирські автобуси курсують не тільки до Києва, але і по всьому Ірпінського регіону, легко можна дістатися в Бучу, Ворзель та Гостомель.

Школи та садочки

В Ірпені на сьогоднішній день функціонують 7 державних загальноосвітніх шкіл, 8 дошкільних закладів. Більш того існує близько 40 приватних шкіл, садочків і центрів розвитку. По всій країні, мабуть, найгострішою проблемою є влаштування дітей до навчальних закладів. Це пов’язано з рядом соціальних факторів. Не можна говорити про те, що місцева влада нічого не робить зі збільшенням і поліпшенням освітніх об’єктів. За кілька років було побудовано кілька дитячих садків, ліцей . У найближчій перспективі зведення і реконструкція декількох освітніх закладів. Завдяки плану розвитку міста, місць житлової забудови до більшої частини шкіл та садочків можна дійти пішки або під’їхати на автобусі.

Медичне обслуговування

Ірпінь європейське місто, тому одним з перших впроваджує в життя реформи і медична не стала винятком. Через приплив населення в декількох районах створили амбулаторії сімейної медицини з новим ремонтом і сучасним обладнанням. На даний момент отримати лікарську допомогу можна в дорослій і дитячій поліклініці. Також на базі міської поліклініки працюють антигіпертензивний, стоматологічний і маммологічний центри. Крім того є дитячий стаціонар, розташований в лісовій зоні. Також в місті є відомий своїми фахівцями на всю Україну Військовий госпіталь. Приватних медичних центрів і лабораторій, де надають різний спектр послуг близько двадцяти і цифра продовжує зростати.

Сфера обслуговування

З ростом міста збільшилася споживча складова. Стало з’являтися більше комерційної нерухомості. У місто зайшов малий і середній бізнес: кафе, пекарні, мережі супермаркетів і аптек, банків і салонів краси. Всі сучасні тенденції і провінційний темп життя тут прекрасно зрослися. За останні п’ять років в Ірпені дуже багато зроблено для комфорту і затишку. У місті видно чистоту, акуратні газони, лавки, вимощені доріжки. Безумовно, є до чого прагнути і покращувати, але до кожного має прийти розуміння того, що неможливо одномоментно все зробити красивим і правильним.

В Ірпені хочеться жити, відпочивати і займатися спортом. Місто стає  більшим, змінюється в кращу сторону і однією з важливих задач при купівлі житла, є знайомство з ним і його інфраструктурою. Наші менеджери готові показати вам ключові місця, які стануть вашим будинком на довгі роки.

Поділіться цим
country.ua