+38

+38 (066) 519 5757
+38 (093) 463 5757 

Скільки коштують послуги ріелтора

Становлення професії «ріелтор» в нашій країні склалося відносно недавно. І процес цей проходив на основі запозичення досвіду у інших країн, в яких ріелторські послуги – стандартна справа, та й в принципі проведення операції з купівлі / продажу нерухомості неможливо без присутності професійного ріелтора. Поки ми тільки вчимося встановлювати правила роботи і намагаємося зробити ринок нерухомості цивілізованим. І до тих пір, поки професія «ріелтор» не стане дійсно узаконеною на державному рівні, вартість ріелторських послуг дуже коливається.

Якщо подивитися на рівень комісії за продаж нерухомості в інших країнах, то мінімальна встановлена в Англії, Швейцарії та Ізраїлі – 1-2%, максимальна – в Канаді, Австралії і Франції – 5-10%. У нашій країні, в основному, за продаж нерухомості фахівець обумовлює винагороду в діапазоні від 2 до 5% від вартості об’єкту, що продається. Також бувають випадки демпінгу, коли непрофесійний ріелтор готовий працювати за нижчою ціною. Це вже має насторожити продавця нерухомості. Адже для успішного продажу об’єкта ріелтору необхідно нести певні матеріальні витрати, а саме:

  • досить важкий рекламний бюджет, за умови, що всі якісні ресурси не припускають безкоштовного розміщення;
  • транспортні витрати для проведення перегляду об’єкта;
  • періодичне відвідування профільних тренінгів і семінарів для підвищення кваліфікації і тд.
    Однак, навіть не матеріальна складова визначає ціну ріелторських послуг, а саме цінність, яку приносить професійний ріелтор продавцеві, той комфорт, який згодом отримує клієнт.

Адже фахівець з нерухомості в першу чергу стає практично другом – він дізнається потреби клієнта, його очікування. Він постійно на зв’язку зі своїм клієнтом, радить як правильно вчинити в тій чи іншій ситуації, оберігає від ризикових операцій. Розуміння стану ринку і його специфікі дозволяє ріелтору грамотно встановити ціну об’єкта і підказати найбільш вигідні шляхи його реалізації в найкоротші терміни. По-цьому складно оцінити роботу ріелтора в кожному конкретному випадку саме в грошовому еквіваленті. Але як показує практика, відносини «ріелтор – клієнт» в результаті трансформуються в дружні і задоволений клієнт звичайно ж радить всім свої знайомим звертатися до професіонала.

Якщо Ви перебуваєте на етапі вибору – звертатися до фахівця або займатися продажем нерухомості самостійно – допомога професіонала буде незрівнянно вище, ніж горезвісні 3-5%. У Вас є можливість звернутися в агентство нерухомості NID company, яке вже багато років на ринку надає послуги з продажу нерухомості Ірпінського регіону. Професійний ріелтор буде для Вас справжньою знахідкою, а згодом, можливо, і хорошим другом!

Поділіться цим
country.ua